Regionális  Kórustalálkozó

 

2014 óta

VI. Regionális Kórustalálkozó

Jászberény, 2019. november 9.

 

Az Egyesülettel 2019-ben már hatodik alkalommal rendeztük meg az országosan is elismert találkozót. Ebben az évben J.Haydn halálának 210., Bárdos Lajos születésének 120., Halmos László születésének 110. évfordulójára emlékeztünk. A kórustalálkozón ebben az évben az ország négy régiójából 14 kórus lépett föl. Most is ünnepélyes megnyitóval kezdődött a hangverseny. Dr. Kis Katalin üdvözölte a nagy számmal megjelent kórustagokat és örömét fejezte ki, hogy ez a rendezvény azt is fémjelzi, hogy a kórusművészet élő mozgalom hazánkban, a „zsűri” feladata a szakmai támogatás, biztatás. Karnagyunk vezényletével Halmos László Ünnepi alkalmakra komponált kórusművét énekeltük összkarban. A kórustalálkozó végén három kórus együttes előadásában Daróci Bárdos Tamásra emlékeztünk Fürjecském című művével, Juhászné Zsákai Katalin vezénylésével. Végül Ember Csaba zsűritag röviden összegezte a kórustalálkozó tapasztalatait. Kiemelte a dicséretes és precíz szervező munkát, a kórusok műsorának magas színvonalát, a kórustalálkozó „örömzene” hangulatát. Madarász Lajos, a CNÉ Egyesület elnökének zárszavai után vidám hangulatú vacsora és baráti találkozó követte a találkozót. A vacsorát követően lehetőség nyílt a karnagyok és a szakmai vendégek közötti, a kórusok fejlődését segítő konstruktív beszélgetésre. A találkozó sikerességét tükrözi, hogy több kórus is rendszeresen visszatér városunkba. A fellépő együttesek közül 2 kórus most látogatott el először Jászberénybe. 

A rendezvény felvételei megtekinthetők YouTube csatornánkon!

VI. Regionális Kórustalálkozó összefoglaló

14 kórus közreműködésével, hatodik alkalommal rendeztünk Regionális Kórustalálkozót. A zenei esemény alkalmából most is megtelt a jászberényi Déryné Rendezvényház díszterme. Az esemény összefoglalóját a Jászsági Térségi Televízió készítette.

Rólunk írták a Jászkürtben

Sikeres regionális kórustalálkozó városunkban

A Cantate Nobis Énekegyüttes Egyesület által hatodik alkalommal szervezett Regionális Kórustalálkozó november 9-én, szombaton zajlott a Déryné Rendezvényházban. A nagyszabású zenei rendezvényre az ország négy régiójából összesen tizennégy kórus érkezett, akik repertoárjukkal Joseph Haydn, Bárdos Lajos és Halmos László kórusművészetének adóztak.

Az őszi hétvégén zsúfolásig megtöltötték a rendezvénytermet a kórusmuzsikát kedvelők, akiket Virágné Hamar Nóra, a Cantate Nobis Énekegyüttes tagja köszöntött. Ismertette, hogy Franz Joseph Haydn, a bécsi klasszicizmus első nagy mestere 210 évvel ezelőtt hunyt el, míg Bárdos Lajos, a huszadik századi magyar zenetörténet egyik meghatározó alakja 120, Halmos László zeneszerző pedig 110 évvel ezelőtt született. A három zenei óriás jubileuma alkalmából tizennégy kórus tudott bemutatkozni az egynapos művészeti rendezvényen városunkban…