JÁSZOK

történelmi dal- és táncjáték 

„JÁSZOK” vegyeskar 

… A “JÁSZOK” vegyeskar a Cantate Nobis Énekegyüttes, a Déryné Vegyeskar, a Palotásy János Vegyeskar és a Székely Mihály Kórus tagjaiból alakult, Thormanné Husznay Mária karigazgató vezetésével…

További információk a monumentális, összművészeti előadásról a produkció honlapján!

A produkció

„A JÁSZOK egy olyan összművészeti alkotás, amely sajátos és egyedi módon integrálja jelen korunk tradícionális és kortárs művészetének jelenségeit. Szuverén módon szól a tánc, a zene, a költészet, a képzőművészet segítségével mindazokról az egyetemes emberi értékekről, amelyek szellemében mi jászok is létezünk a világban.”
Mihályi Gábor

A Cantate Nobis Énekegyüttessel 2015-ben a gyökereink hoztak össze egy összművészeti produkció, a Jászok – történelmi dal- és táncjáték kapcsán. Az alázatos, fáradhatatlan, lelkes felkészülés és a 10 estés előadás-sorozat közel 9000 néző előtt, magával hozta a mindannyiunk számára felejthetetlen élményeket, sikereket. Számomra a művészeti ágak között nincsenek határok, így a közös munka, mely inkább alkotás és inspiráció, több szálon a mai napig is folytatódik, a gyökerek összefonódtak. 

Az egymás szakmai és művészi munkájába vetett bizalom, legyen az egy monumentális produkcióban közreműködés, kamarakoncert, arculattervezés, honlap készítés, olyan kivételes és felemelő értékteremtés, mely által közben mindannyian többé válunk. Ez a jóleső fejlődés pedig maga az élet, az élet csodája. Hálás vagyok, hogy az Énekegyüttes történetének részese lehetek!

Kívánok a Cantate Nobis Énekegyüttesnek további sikereket, örömpillanatokat, s kívánom, hogy legyen még sok közös tapasztalásban és teremtésben részünk a művészetek nyelvén, akár a színpadon, akár az online világban vagy bárhol, önmagunk és a közönség, olvasók, hallgatók, nézők örömére!

Soós Andrea

tervezőművész, a Jászok - történelmi dal- és táncjáték producere

Jászok bemutató 2016